Mozgásom üzenet a világnak!

A mozgás kifejezi érzelmeinket, gondolatainkat, és ha érzelmeink, gondolataink tiszták, szépek, jók és harmonikusak, akkor mozgásunk is harmonikus és élvezetes. A külső szemlélő számára is szép, élvezetes, energiát közvetítő lesz.

Nem adom fel, csinálom! Megmutatom magamnak és a világnak, hogy fejlődni tudok, képes vagyok rá! Szeretek mozogni, mert tudom, hogy a mozgás az élet!

Ugyanez visszafelé is működik. Ha szeretek mozogni, fejlesztem mozdulataimat és általa magamat, a kedvem és a közérzetem is jobb lesz. Szebb, jobb, értelmesebb lesz számomra a világ!

Aki úgy gondolja, hogy ehhez már öreg/beteg, úgysem tudja megcsinálni, az NE olvasson tovább! De ha szeretné egészségét karban tartani és ezért tenni is hajlandó, akkor egy izgalmas, új világba kalauzolom!

A MediBall egy lehetőség, hogy testben és lélekben fiatalabbak maradjunk!

 • Hogy újat tanuljunk,
 • fejlődjünk, testileg, lelkileg,
 • akarjunk valamit, amit meg is tudunk tenni!
 • Hogy játszunk,
 • hogy jól érezzük magunkat,
 • hogy társaságban legyünk,
 • vagy ha úgy gondoljuk, akkor inkább egyedül...
 • Új barátokat, ismerősöket szerezzünk, ismeretségeket kössünk!
 • Ezáltal a világ kinyílik előttünk!

Egy ütő és egy labda birtokában rendszeresen gyakorolhatjuk.

Sokszor hallom: "úgy fáj a hátam!" Amikor pedig a mozgásra hivatkozom, jön az azonnali válasz: "Mozgok én eleget! Dolgozom én eleget!"

Igen, de milyen minőségű az a mozgás? Hogy mozgunk? Félő, hogy a pici babák kivételével már nem mozgunk helyesen, nem úgy állunk, ülünk, járunk, mozgunk, ahogy az természetes lenne. A rosszul beidegződött mozgások problémákat okoznak!

A rosszul kivitelezett mozgások és a nem megvalósított mozgások!

Hiszen ingerszegény, mozgásszegény életet élünk!

Mert AMI KÉNYELMES, AZ EL IS VESZ TŐLÜNK!!!

Kinek ajánlom?

A MediBall úgy 6 éves kortól 96 éves korig alkalmazható/játszható/használható. De minél előbb el kell kezdeni, hogy 96 évesen már profik legyünk! :)

Én az idősebb korosztállyal szeretnék foglalkozni, illetve rehabilitáció céljából oktatni. Persze nem zárkózom el például családokkal való foglalkozástól sem. Hiszen az unokától a nagymamáig mindenki játszhatja akár együtt is!

Nem egy azonnal gyógyító varázslat, de hosszútávon varázslatos hatása lehet a szervezetre, a fizikai testre. És mi akadálya a hosszútávú alkalmazásnak? Hiszen egy csodálatos játék/sport, amit akár egyedül, akár társakkal együtt bármikor, bárhol használhatunk.

Egy ütő, egy labda és kezdődhet a varázslat!!!

Képzeld el...

és a tested megvalósítja!!!


Életünk minősége függ a szabad vérkeringéstől és a szabad energiaáramlástól. Vagyis, hogy milyen a vérkeringésünk és az energiaáramlásunk.

Vérkeringésünk és energiaáramlásunk függ a helyes testtartástól, a helyes légzéstől.

Légzésünk függ a testtartásunktól.

Tartásunk függ a csontok erősségétől, az izmok erősségétől. A csontok erőssége függ a vérkeringés és az energia keringésétől. Az izmok erőssége függ a helyes légzéstől, hiszen a légzéssel szállítjuk az izmokhoz az oxigént.

A csontok erőssége, az izmok erőssége, a vér- és energiakeringés függ a rendszeres használatuktól, tehát a rendszeres mozgástól.

A rendszeres mozgás segíti a vérkeringést, a szív és a tüdő munkáját. Ha a szív és a tüdő munkája egyre jobb, az állóképességünk is egyre nagyobb. Ha az állóképességünk egyre nagyobb, egyre jobb hatásfokkal tudjuk fokozni szív és érrendszerünk munkáját!

Ezekkel a bevezető mondatokkal szeretném érzékeltetni, hogy mi minden függ össze, mi mindennel.

Tehát az, hogy a vér- és energiakeringés jó legyen, mozogni kell, ha mozgunk, egyre jobb lesz a keringés, a légzés, egyre jobban tudunk mozogni.

A munkához, tehát a mozgáshoz, energiára/kalóriára van szükségünk, amit viszont a táplálékunkkal viszünk be. Tehát az életminőség kialakítása függ a kialakított táplálkozási szokásainktól is.

Mindez megmutatja, hogy mennyire fontos ma a körültekintő, tudatos életmód kialakítása.

Ez fontos minden életkorban, de különösen fontos lehet az idős korban. Manapság az ember egyre hosszabb életkort él meg, tehát a munka után a megérdemelt pihenés, azaz a nyugdíjas kor, egyre hosszabb. Nem mindegy, hogy milyen életminőségben éljük meg.

Ezen kívül van a jó életminőség kialakításának még három összetevője.

 • A megfelelő pihenés, alvás,
 • a megfelelő/pozitív gondolkodás,
 • és a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel.

Tehát, mint láthatjuk a minőségi élet kialakításához sok mindenre szükségünk van, ugyanakkor mindezek a lehetőségek roppant egyszerűek, tudatos életmód váltással könnyen megvalósíthatóak.

Csak egy "bibi" van: a berögzült szokásokon nem könnyű változtatni!

De van egy jó hírem! Mindez csakis elhatározás kérdése!

Elhatározásunktól függ, hogy a kor előrehaladtával életminőségünk romlani fog, vagy netán JAVULNI!

Nézzük csak meg, nyáron elözönlik a külföldi turisták Magyarországot. Jönnek a külföldi nyugdíjasok és jól érzik magukat!

Most ne mondjuk kapásból, hogy persze, mert.....

Figyeljük csak meg a metrón utazó külföldi turistákat: Jóízűen beszélgetnek, nevetnek!

Változást szeretnénk! Pozitív változást!

És a legtöbben nem teszünk mást, mint amit addig tettünk. Pedig ha mást akarunk az életünkbe vonzani, mint eddig, akkor másképp kell gondolkodni és ennek a másképp gondolkodásnak a hatására másokat kell cselekednünk is. Ha ugyanazt csináljuk mint eddig, akkor ugyanaz marad az életünk!

A más gondolatok, más cselekedetek, egyáltalán valami pozitív gondolat és pozitív cselekedet kialakításához, megvalósításához, elindításához, jó ötletnek tűnik ez az új játék/sport!

Érdekes, izgalmas, és mindezt változatos, játékos (semmi monotónia), mozgás közben tudjuk megvalósítani!

Tehát, ha tudjuk, hogy változtatni szeretnénk az életünkön, cselekedjünk most!

Például kóstoljunk bele a MediBall-ozás nyújtotta örömökbe!

Mellékhatásként jobb lesz a testtartásunk, nő az állóképességünk, észrevesszük az élet apró örömeit (persze, csak ha akarjuk :)), javul a keringésünk, a vérkeringésünk és energia keringésünk, javul a légzésünk, ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, tehát javul az általános közérzetünk.

Copyright © 2011-2015. Minden jog fenntartva.
Web Design by Free Templates Online
Felhasználási feltételek